Az állatmentés magasfoka

itt  Gyerekkorom óta a szívemen viselem az árva, vagy bajba jutott állatok sorsát. Ezért is alapítottam egy olyan egyesületet, ami az állatmenhelyek ellenőrzésével, vagy azok felkutatásával foglalkozik. Utóbbi alatt arra gondolok, hogy vannak helyek, amik például ebtelepként vannak hivatalosan bejelentve, de inkább, mint egy kísérleti laboratórium, vagy, mint mészárszék működnek. Az a célunk, hogy ezeket felszámoljuk, és az ott tartott állatokat új gazdikhoz juttassuk, vagy legalább egy olyan helyre, ahol biztonságban vannak, és teljes ellátásban részesülnek. Ehhez a munkához elengedhetetlen egy olyan szakszerű nyomozás, amelyet csak egy profi magánnyomozóra lehet bízni.

Online találtunk rá, itt és ezek alapján kerestük fel. Amikor elmondtuk neki, hogy milyen ügyben szeretnénk igénybe venni a szolgáltatásait, örömmel vetette bele magát a munkába. A közösségi oldalakon sokszor rá lehet bukkanni ilyen létesítményekre, viszont itt el szoktunk akadni, mert nem tudjuk, hogy miként deríthetnénk ki, hogy ki a tulajdonos, vagy azok az emberek, akik kínozzák az állatokat. Ehhez már egy tervezett nyomozásra van szükség, amit a magánnyomozó szakértelmére bízunk. Megvannak a módszerei, amelyek segítségével elérhetjük a célunkat, és a hatóságok kezére juttathatjuk az állatkínzókat.

A legutóbbi sikerünk egy olyan hely felszámolása volt, ahol fajtiszta állatokat szaporítottak, majd a túltenyésztett, genetikai betegségekkel küzdő ebeket drága pénzért tovább adták. Az állatok – gyenge szervezetükből adódóan – hamar elpusztultak, amellyel a friss gazdiknak is szomorúságot okoztak, az állat szenvedéseiről már nem is beszélve. Ekkor vásárlóknak adtuk ki magunkat, és rejtett kamerás felvételeket készítve jutottunk be a helységbe, ahol túlzsúfolva tartották a kutyákat. Nagyon büdös volt, és hatalmas volt a kosz, úgyhogy gyorsan kellett cselekednünk. Miután kiszabadultak az állatok, megvizsgálta őket egy orvos, majd ideiglenes befogadókhoz kerültek, ahol a további sorsukról döntenek. Szívszorító látvány egy ilyen helyre bejutni, majd abban reménykedni, hogy még időben sikerül tenni valamit.

A magánnyomozónak – amióta együtt dolgozunk – van egy kiforrott módszere, amellyel már egy rövidebb idő alatt sikerül a végére járni az ügyeknek. Számtalan kutya dílert, sőt kutyaviadallal kereskedő embert is sikerült elkapni, akiket a hatóságok már régóta keresnek. Sajnos az illetékes hatóságok nagyon le vannak terhelve, ezért az ilyen ügyek egy kicsit háttérbe szorulnak, ezért is voltak nagyon hálásak, amikor elkezdtük ezt, és eredménnyel zártunk egy ügyet. Lehet, hogy nem tudunk minden állatot megmenteni, de ha már néhány jobb helyre kerül, és teljes életet élhet szerető emberek körében, akkor már megérte. Több tucat visszajelzés érkezik az új gazdiktól, akik ilyen kutyusokat nevelnek, és ez mindig jó érzéssel tölti el a csapatot. A nyomozónak is meg szoktam mutatni őket, hogy lássa milyen hasznos munkát végez, és, hogy ezzel bizony életeket ment. Ez ad nekünk erőt akkor is, amikor egy-egy helyre későn érkezünk, vagy nem kapjuk el a rossz fiúkat, mert tudjuk, hogy mindig lesz más, aki viszont ebben a pillanatban is ránk vár, és mi már úton vagyunk.