Hogyan legyünk jó csapat?

Mint mindenhol, ahol emberek dolgoznak együtt szükség van jó kommunikációra, és együttműködésre a gyümölcsöző munka érdekében. Nincs ez másképpen egy állatvédő egyesületben sem. Itt is emberek dolgoznak, akik különféle kommunikációs stratégiával érkeztek az egyesülethez, de ugyanúgy aktívan részt kell venniük a csapat munkájában. Meg kell találniuk a megfelelő módot a kommunikációra a kollégákkal és a főnökökkel is. Ezt a folyamatot segíthetjük csapatépítő játékok alkalmazásával.

Hogy is néznek ki csapatépítő játékok?

A kollégák egy újszerű környezetben ismerhetik meg egymást különféle játékok és programok segítségével. Egy-egy trükkös feladat után más szemmel néznek egymásra. Az ilyen csapatépítő játékok fejlesztik a kommunikációt és problémamegoldást a munkatársak között. Ezeken az eredményeken felbuzdulva mi is keresni kezdtük egy céget, amely segít ezt nálunk is elérni.

Mi jöhet szóba egy állatvédő egyesületnél?

Egy kicsit más környezet mint, ahol mindennap dolgozunk. Ezért teljesen más területen kezdtünk el lehetőségeket keresni. Az egyik munkatársunk javaslatára látogattunk el a csapatépítő játékokkal is foglalkozó BalatonPRO nevű cég oldalára.

Mit találtunk?

Rengeteg remek ötletet a csapatépítéshez. Elsőre meglepő, de a cég nemcsak a vízi sportok kedvelőinek lehet kiváló választás. Számos egyéb program is található a kínálatukban. Így mi sem voltunk elkeseredve néhány víziszonyos munkatársunk miatt. Nagyon professzionális a szervezés, bőven jut lehetőség a csapatépítő játékokra is, amelyek tényleg csapatjátékok. Véletlenszerű csapatbeosztást kővetően a 3 fős csoportoknak különféle feladatokat kell megoldania.

A lehetőségek tárháza végtelen

Elsőre egy picit elvoltunk keseredve, hogy csak ilyen későn találtuk meg a céget, mert a vitorlázás remek lehetőség és élmény lenne minden kolléga számára. Tovább böngészve az oldalt, azonban figyelmesek lettünk arra, hogy akár késő őszig is igénybe lehet venni a vitorlásos lehetőséget. A csapatunk nagyságát tekintve választhatunk, hogy vitorlás versenyeket szeretnénk vagy inkább a lazább borkóstolásos verziót játékokkal a fedélzeten.

Jósok azonban nem vagyunk (ők sem azok), ezért minden esetre fel kell készülni B tervvel is. Itt a B terv a jelenthet egyéb outdoor tevékenységeket, mint például a quad túra. Ez kitűnő választás a víziszonyosaknak is. Teljesen rossz időjárási viszonyok között pedig életbe lépnek az indoor programok, amiknek a lebonyolítása szintén a cég ötlete.

A választásunk pedig:

Az indoor programokra eset. Csak egy hosszabb hétvégét tudunk rászánni, így talán most ez a legkézenfekvőbb. Legközelebb talán egy quad túrát próbálunk majd ki, az is nagyon ígéretesnek hangzik. Mindössze pár perc az ajánlatkérés és már szervezhetjük is a csapatépítő tréningünket.