Idős állatokért egy új helyen, új ruhában

Gyerekkorom óta van kutya a családban, ezért nekem az a legtermészetesebb, ha van egy négylábú a közelemben. Miután elkezdtem azt érezni, hogy felelősséggel tartozom irántuk, egy egyesület szervezésébe kezdtem, amely az idős kutyák gondozására koncentrál. A fiatal, illetve kölyök kutyák mindig hamarabb találnak gazdira, mint az idős, esetleg betegeskedő kutyusok vagy cicák, pedig ők is ugyanúgy vágynak a törődésre, és egy szerető otthonra. Ennek okán jött az ötlet, ha csak egy kisebb helyen is, de létrehozunk egy otthont az ilyen állatoknak, ahol nem ketrecekbe zárva élnek zord körülmények között, hanem szabadon. Ez amolyan idősek otthona négylábúaknak. Hosszas szervezés után jött létre a hely, és sok-sok támogatónak köszönhetjük, hogy a gondolat megvalósult. Természetesen szerveztünk egy átadó ünnepséget, amelynek keretein belül hozzánk kerültek az első lakók is.

Ez ugyanolyan esemény volt, mint bármelyik másik átadó ünnepség, még a sajtó is képviseltette magát, ezért valami új ruha után kellett néznem, miközben teljesen lefoglalt a munka. Sokáig halogattam a vásárlást, ugyanis eleve nem szeretem a bevásárló központokat, ezért gondoltam, hogy valami alternatíva után kéne néznem. Ekkor kérdeztem meg a szintén nagyon elfoglalt barátnőimet, hogy ők ezt az égető problémát hogyan oldják meg, és ők ajánlották, hogy próbáljam ki az internetes ruhavásárlást. A XXI. században ennél kézenfekvőbb megoldás nem is lehetne. Egyik este rá is vetettem magam a molett webshop oldalára, ahol – meglepetésemre – órákat töltöttem el. Nemhogy nem szeretek, egyenesen utálok vásárolni, ezért ez a megoldás nagyon a kedvemre való lett. Miután kiválasztottam az ünnepségre szánt ruhámat, még vettem jó néhány darabot az új kollekcióból. Mivel alapvetően kényelmes és praktikus ember vagyok, ezért inkább a nadrágok és pulóverek világába merültem el. Ennyire még soha nem élveztem a ruhavásárlást!

Egy kicsit tartottam attól, hogy mi lesz, ha nem jó a méret, hiszen próbálás nélkül nem szoktam ruhát venni. Utána is olvastam a honlapjukon, hogy van-e csere lehetőség, és van. Rugalmasnak tűnt a cég, és azt is olvastam róluk, hogy már 10 éve a piacon vannak, ami számomra egyfajta garanciát jelent a szolgáltatás minőségére. Amivel engem meggyőztek, hogy náluk vásároljak, az az volt, hogy van külön molett részlegük. Ez azért elég ritka, a legtöbbször csak piszkafa méreteket találok, de most ugyanazokat a szetteket választhatom ki a saját méretemben is. A végén olyan sok ruhát akartam venni, hogy egy kicsit szelektálnom kellett, a gardróbomat meg jóformán kiüríteni.

molett webshopAz átadó ünnepségre egyébként egy virágmintás tunikát választottam, hiszen kánikulai meleget mondtak, én pedig szeretem a laza ruhácskákat. A páromnak is nagyon tetszett, amikor megérkezett, és felpróbáltam. A méret is pont jó volt, amit annak a táblázatnak köszönhetek, ami a honlapon van, és részletesen tartalmazza a különböző méreteket, így nem igazán lehet mellélőni. Régen éreztem magam ilyen jól egy ruhában, mint az ünnepségen. Magabiztosan, és boldogan libbentem be, és vágtam át a szalagot, majd elhelyeztük az első lakóinkat, akiket önkéntes gondozóink kezelésbe is vettek. Mindig szívesen látjuk az embereket, akik szeretnének egy kicsit kutyák között lenni, de nem engedhetik meg maguknak, hogy hazavigyék. Több nyugdíjas is jelezte felém, hogy szeretne jönni egy-egy kutyushoz hetente pár alkalommal, mert ők is egyedül érzik magukat otthon. Ezek fényében érzem azt, hogy valami olyat hoztam létre, ami embernek és négylábúnak is örömet okoz az életben.