Soha ne húzz ujjat egy állatvédővel!

Mondják, hogy ha a munkád során gyerekek vagy állatok védelmével foglalkozol, akkor harcias természeted kell legyen. Valóban így van, afféle foglalkozási ártalom ez. Ha valaki az ártatlanok védelmére kel, akár csak egy alkalommal is, megtapasztalja azt a fajta magabiztosságot és bátorságot, amiről esetleg korábban azt hitte, egyáltalán nincs meg benne. A legártatlanabb és leggyakrabban nehéz helyzetbe kerülő lények a gyermekek, és az állatok. Egyik sem tudja önállóan fenntartani magát, sem pedig kiállni magáért, szinte mindenben a felnőttekre van utalva. Ha pedig a felnőttek rosszul bánnak velük, az súlyos problémákhoz, bizonyos esetekben tragédiákhoz is vezethet. Nekem van egy nagyon kedves állatvédő ismerősöm. A való életben egy kedves hölgy, ám ha az állatok bántalmazásáról van szó, olyan mint egy anyaoroszlán. Bármire kész, hogy megvédje az állatokat, és van egy saját állatvédő egyesülete is. Nagyon vagány nőnek tartom őt, és felnézek rá. A munkába motorral jár, és egyik nap sajnos balesetet szenvedett. Az volt ebben az egészben a jó, hogy csak a motor sérült meg. Azonban szükség lett egy szervizre vagy motorgumi webáruházra, ennek keresésében én is segítettem.

Arra nem számítottam, hogy olyan honlapot fogunk találni, ami egyszerre motorgumi webshop és szerelő is: pedig éppen ez történt. A MotorTire weboldalát találtuk a legjobbnak a keresési eredmények között. Nekem külön megtetszett, hogy a felület kifejezetten kímélő a szemnek a sötét színű kivitelezés miatt. A fekete háttér ellenére sem nehezen olvasható, mert a betűk fehérek és sárgák, de szerencsére nem túl élénkek.

Az oldal tetején található egy részletes kereső. Ennek segítségével könnyebb megtalálni a számunkra megfelelő terméket. Be lehet állítani a gumi szélességét, magasságát, átmérőjét, valamint a kategóriát és a márkát is. Azt, hogy új vagy használt kerék érdekel minket, szintén megadhatjuk. Azt hiszem, egy ilyen kereső program nagyon hasznos a vásárlók számára. Senki sem szeret órákon át keresgélni, mire megtalálja az “igazit”. Ha van lehetőség a találatok szűkítésére, az sokat számít időben és ezáltal a vevő kedve sem megy el teljesen a vásárlástól, mire végre rátalál arra amit keresett.

Azt is szimpatikusnak találtam, hogy a MotorTire hu rendelkezik YouTube csatornával. Itt meg lehet nézni videókat melyekben szerelési munkákat folytatnak, valamint a szerviz épületét is bemutatják. A számomra mindig fontos volt, hogy ha felmegyek egy weboldalra, akkor találjak képeket az általuk kínált termékekről vagy szolgáltatásokról. Az, hogy jelen esetben videókat találtam, csak még jobban hozzájárult ahhoz, hogy bizalmat tudjak kialakítani a cég felé.

Arról is olvastunk, hogy a MotorTire nem csupán motorgumik eladásával, de azok szervizelésével szintén foglalkozik. A szerviz helyszíne Budapesten, a 19. kerületben van. Ugyanitt egy autószerelő műhely is található, melyről elhelyeztek egy rövid leírást, illetve hozzá tartozó webcímet a MotorTire felületén. Ha ilyen közel egymáshoz működik autó és motor szerviz, az nagyon jó lehet azok számára, akik mindkét jármű típussal rendelkeznek. Így nem kell messzire menniük, vagy gondolkozniuk azon, hogy hova forduljanak baj esetén. A gumiszerelésekre 6 hónap garanciát vállalnak, és máshol vásárolt motorgumit is be tudnak szerelni. A motorgumi szerelés mellett robogóval is foglalkoznak.

Én magam ugyan nem motorozok, de a kedves ismerősöm mellett még más barátaim és rokonaim is vannak, akik viszont igen. Ezért is örülök, hogy segíthettem megtalálni ezt a weboldalt. Így majd én is tudom ajánlani másoknak.