Az állatok igazi kincsek az életemben

Kevés dolog tud annyi boldogságot adni nekem az életben, mint az állatok. Mindig rá tudok csodálkozni arra a szépségre, kedvességre és vidámságra, amit nyújtani tudnak.

Én alapvetően macskás vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretném a kutyusokat, madarakat, sündisznókat. Inkább nem folytatom ezt a felsorolást, mert sosem lenne vége.

Van egy cicám itthon, az a neve, hogy Cila. Egy kedves, aranyos és bohókás cirmos cicáról van szó. Ez a kedves kis teremtés egyszerre képes nyugalmat és örömet nyújtani számomra. Ha kicsit nehézkesnek érzem a napom, akkor csak annyit teszek, hogy gyönyörködök egy kicsit benne és megsimogatom. Ez már bőven elég, hogy feltöltődjek. Gyakorlatilag Ő az én kis házi pszichológusom! Mióta itt van velünk, azóta sokkal több a mosoly a házban!

Ő már egyébként a második macskám. Előtte egy fekete cicuskám volt, akinek szintén a Ciluska nevet adtam. Ő egy kicsit más jellemmel bírt, mint a cirmosom. Ő is kedves, aranyos volt, de néha, ha nem tetszett neki valami, pofozkodott. De ettől függetlenül őt is imádtuk. Egyszer apukámat azért pofozta meg, mert nem figyelt rá, mikor egy kis vakargatást kért volna tőle. De annyira szerettük őt is, hogy mi még ezen is csak mosolyogni tudtunk 🙂

Természetesen a kutyusokat is imádom, még ha nekem nincs is. De azért ha egy olyan barátomhoz vagy ismerősömhöz megyek, akinek van kutyusa, akkor mindig kihasználom az alkalmat, és megdögönyözöm, ha lehet. A blökik általában díjazzák is a simogatást, míg a cicák vagy engedik vagy nem.

És ha már az állatokról van szó, szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy kiemeljem az állatvédelem fontosságát. Ők a mi világunk részei, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármilyen módon is szenvedjenek. Ha mindenki felelősen tartaná az állatait otthon, sokkal előrébb lennénk ebben a tekintetben.

Pár hete éppen az autóm gumi cseréje miatt tartottam a Méta utcába, ami a 19. kerületben található. Itt van a legjobb autószerviz, amit csak ismerek, így teljesen evidens választást jelentettek a számomra. Visszafelé észrevettem, hogy úton hever egy kutyus, akinek eltörött a lába. Szegényt elvittem az állatorvoshoz, ahol rendbe hozták, de az igazán jó hír, hogy a gazdija is előkerült, akitől elszökött.

Az egy jó nap volt. Megmentettem egy kedves kis kutyust, és még a kocsim gumi cseréje is kiválóan sikerült. Ez az utóbbi persze nem meglepő, hiszen a Méta Autószerviz tényleg a legprofibb csapat, ha négykerekűek javításáról van szó.

Érdemes a weboldalukat is meglátogatni: metaautoszerviz.hu.

A weboldaluk is sejteti már azt a profizmust, amivel találkozhatunk, ha hozzájuk visszük az autónkat. Egyértelmű, gyorsan betöltő és átlátható internetes felülettel rendelkeznek, mely bárkinek egy kiváló kiindulási alapot adhat, ha szeretne utánajárni, milyen szolgáltatásokat is igényelhet tőlük.

Most utoljára a gumicsere miatt mentem oda, de ezenkívül gyakorlatilag minden más műveletet is képesek elvégezni, ha egy kocsi rendbetételéről van szó. Felsorolok pár példát, de igazából ezeket Ti is láthatjátok a weboldalukon: fényszóró beállítás, olajcsere, fékek javítása, futóművek beállítása.

Ez tényleg csak pár példa, de ha a teljes lista érdekel, akkor csak kattints rá a “szolgáltatásaink” menüpontra, és láthatod a saját szemeddel, mennyi mindennel is foglalkoznak.

A gumik cseréje alapvetően nem olyan bonyolult művelet, mint például egy féknek a javítása, de azért ezt is lehet jól és kevésbé jól végezni. Persze mondanom sem kell, hogy a Méta Autószerviz ebben az esetben is a maximumra törekszik. Nagy vonalakban elmesélem Nektek, miként is zajlik ezt náluk.

gumi cseréje

Annyit mondanék még előjáróban, hogy Métások a kezdetekben gumiszervizeléssel kezdték, és csak később bővítették ki a profiljukat. Erre a visszajáró elégedett ügyfélkör és a növekvő igények miatt volt szükség. Tehát akár azt is mondhatnám, hogy ez a szolgáltatás számít a specialitásuknak, bár ez nem teljesen igaz, hiszen minden más feladatot is makulátlan módon képesek elvégezni.

Így történik a gumi cseréje a Métánál

A gumicsere mindig a gyártói adatokkal összhangban történik, hiszen ezekre érdemes csak alapozni, ha a maximális eredmény a cél. Ez az autószerviz is pontosan így tesz, szóval ebben a tekintetben sem érhet minket semmilyen meglepetés, ha őket választjuk.

Nem tudom, mennyire vagytok tisztában a centrírozás fogalmával, de ezt is fontos végrehajtani, mikor gumit váltunk a járgányon. Itt tulajdonképpen a kerekeknek a kiegyensúlyozásáról van szó, amire azért van szükség, hogy nagyobb sebességnél is stabil maradhasson a kocsi. Ha ez nem történik meg, akkor előfordulhat, hogy a kerekek rázni fogják az autót olyan 100 és 130 km/h sebesség között, ami nem biztonságos, ráadásul a futóműnek sem tesz jót. Itt természetesen a centrírozás is hozzátartozik a gumik kicseréléséhez.

Szakszerűen történik a nyomás beállítása, és a csavarok nyomatékra húzása is a gyárilag megadott adatok alapján valósul meg.

Továbbá olyan anyaggal fújják be a kerékagyat, ami meggátolja a későbbi rozsdásodást.

Csak röviden foglaltam össze a folyamatot, de szerintem már ebből is bőven érezhető, hogy itt igazán profi és alapos munka zajlik.

A ráadás: gumiabroncs-hotel

Érdemesnek tartom megemlíteni, hogy van itt egy egészen egyedülálló szolgáltatás még, ami az abroncscseréhez kapcsolódik. Ez az úgynevezett gumiabroncs-hotel szolgáltatás.

Ennek keretében lehetőségünk van arra, hogy a lecserélt gumikat náluk hagyjuk. Ők majd gondoskodnak a szakszerű és biztonságos tárolásukról egészen addig, míg újra szükségünk lesz rájuk. Ezzel a lehetőséggel élni szoktam, mert nekem otthon nem igazán lenne helyem arra, hogy ezt a problémát megoldjam.

Ez így rettentően kényelmes a számomra. Mikor téli gumit cserélünk nyárira ,vagy fordítva, akkor nem kell többé azzal bajlódni, hogy cipeljük magunkkal a lecserélt abroncsokat, és azzal sem kell foglalkoznunk, hogy valahogy helyet szorítsunk nekik.

A legjobb autószerviz, amit ismerek

Még számtalan okot tudnék mondani arra, miért érdemes őket választani.

Bár ebben az írásban elsősorban a gumicserékről beszéltem, de voltam már náluk például autóklíma-töltésen és kuplungcserén is. Ezeket a feladatokat hasonlóan tökéletesen oldották meg, pont úgy, mint a gumicserét.

Két oka is van annak, hogy ilyen szinten képesek helytállni. Az egyik a szakmai hozzáértésük és tapasztalatuk. Az itt dolgozók valóban szeretik a munkájukat, és már régóta végzik azt. Már minden meghibásodással találkoztak, ami csak szóba jöhet, így semmi sem okozhat számukra meglepetést.

A másik oka pedig az, hogy egy rendívül jól felszerelt, modern környezetben dolgoznak. Csúcskategóriás eszközöket alkalmaznak, így garantált a kiváló végeredmény.

Annyit még fontos mondanom, hogy ez egy márkafüggetlen autószerviz, így nyugodtan fordulhatunk hozzájuk, bármilyen gyártótól is származzon a négykerekűnk.

Ha érdekel ez az autószerviz, akkor csak látogasd meg weboldalukat, és itt majd minden további lényeges információt megtalálsz!