Az állatvédőknél találtam meg a legjobb lánybúcsús csapatom

Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdtem el a helyi állatvédő egyesületnél önkénteskedni. Mindig is imádtam az állatokat, és ha lenne rá lehetőségem, az összes kóbor, kidobott, elhagyott kisállatot hazavinném magammal. Ezért amikor az egyesületnél tudok rajtuk segíteni, ha csak annyival is, hogy elviszem őket sétálni, jobban érzem magam. És ami még fontosabb, hogy nem csak én érzem jobban magam, hanem szegény állatok is. Persze rosszabb része is van a munkámnak. Sajnos nagyon sok bántalmazott, kidobott állattal találkozok, de most már ilyen helyzetben is igyekszem arra gondolni, hogy hogyan segíthetnék nekik. Nagyon megszerettem ezt a helyet. Ahol nem csak a kutyákkal, macskákkal barátkoztam össze, hanem az ott dolgozókkal és szintén a néha beugró önkéntesekkel is. Eleinte még csak az egyesületnél találkoztunk, aztán egyre jobb hangulatban teltek a közös események, egy idő után pedig már nem csak az egyesületnél találkoztunk, hanem szabadidőnkben is terveztünk közös programokat. Elmondhatom, hogy tényleg nagy szuper barátnőkre találtam, így kérdés sem volt, hogy velük szeretném a közelgő lánybúcsúmat tölteni.

Nagyon örültek neki, mikor ezt a hírt megosztottam velük és már alig várták, hogy megtervezzük az egész napi programot. Egy hétvégi utazást választottunk végül Pécsett, mivel ott még egyikőnk sem járt. Kis városnézés, vacsora és egy buli. Megvettünk már előre minden kelléket, fátylat, tiarát, ajándékokat, a csajok gondoskodtak a feladatokról stb. Egy elengedhetetlen kelléket, közös pólót is nagyon szerettük volna. Régebben már irigyeltem szinte azokat a lánybúcsús csapatokat, akik egész nap egyenpólóban mászkálgatnak a városban, úgy mennek egy bulizni és mindenki látja rajtuk, hogy ők együtt jöttek, együtt ünnepelnek és összetartoznak. Rengeteg fajta pólót láttam már, volt, ami egészen vicces, egyedi volt és voltak természetesen a szokásos kis minimalista egyszerű feliratos pólók is. Nekünk ahhoz már szerencsére nem kellett gondolkodni, hogy honnan szerezzük be a saját pólónkat.

Mivel az egyesületnél negyedévente szoktunk tartani jótékonysági gyűjtéseket, vásárokat, mi ott dolgozók már csináltattunk magunknak közös kisállatos, egyedi pólót, amiket ezeken az eseményeken viselni tudunk. Már nekem is másfél éve megvan a pólóm és még mindig tökéletes állapotban van. Pedig elhihetitek, hogy nem egy-két kutyus összeugrálta már.

Így természetesen most is a lolmarkt.hu-t választottuk, hogy elkészüljön a tökéletes lánybúcsú pólóm, nekem és a csajoknak.  Az az egy baj volt, hogy rájöttünk amikor az állatvédő egyesületnek készítettük a pólókat volt egy előre megtervezett grafikánk és szlogenünk az egyesület által, így azt nagyon egyszerűen rányomtatták a pólóra és kész. De most sajnos először még fogalmunk sem volt mit is szeretnénk igazából. Csak az elején legyen valami minta, felirat vagy a hátulján is? Legyen rajta valami kép is, valami rajzzal együtt? De hát az meg tuti, hogy mi nem tudunk szép grafikát készíteni. De szerencsére mikor megnéztük a weboldalt rájöttünk, hogy nem is kell nekünk vinni a mintát. A lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo oldalon megtaláltuk az előre megtervezett lánybúcsú témájú pólókat, amikből választani lehet. Így utólag vicces visszagondolni, hogy még össze is vesztünk, hogy melyik legyen, mert szinte mindenkinek másfajta lett a kedvence. De itt kihasználtam az „én vagyok a menyasszony” kártyát, és végül én választhattam a pólók közül. Magamnak egy „Bulizni jöttem én vagyok a menyasszonyka” rózsaszín pólót választottam, a többieknek pedig pont ennek a párját a „Bulizni jöttem és vigyázni a menyasszonyra” feliratosat, fehér színben. Pedig Nórinak egyébként először nem is tetszett az ötlet annyira, szerinte felesleges dolog egy alkalom miatt külön pólót rendelni, elég lett volna egy kis apró kiegészítő mindenkinek. De végül meggyőztük őt is, hogy ez tényleg egy alkalom, de egy olyan alkalom, ami nagyon fontos és biztosan örök emlék marad majd. Végül még abba is belementek a lányok és nagyon rendesek voltak, hogy a saját pólóban megkaptam tőlük ajándékba.

Nem nagyon lett volna időnk elmenni a pólókért, így természetesen a házhozszállítás opcióval éltünk, amin meg is lepődtünk, hogy csupán két munkanap kell a kiszállításhoz. De annyira vártuk a pólókat már, mivel már csak ez az egy kellék hiányzott, hogy ez a két nap is örökkévalóságnak tűnt szinte. Miután pedig megérkezett az volt a legnehezebb, hogy ne vegyük fel és ne hordjuk a lánybúcsú pólót még két hétig.

De azért kicsomagoltuk őket és felpróbáltuk. És még mekkora szerencse, hogy felpróbáltuk. Sajnos, ahogy a rendelést is visszanéztük, Sárinak véletlenül eggyel kisebb méretet rendeltünk, mint szerettünk volna. Kicsit pánikba estünk, hogy mi lesz. De óriási szerencsénk volt azzal, hogy a cég annyira rugalmas, hogy van lehetőség náluk méretcserére is. Ez sem tartott tovább pár munkanapnál, a futár hozta a helyes méretet, mi átadtuk a kisebbet és kész, megnyugodtunk.

Két hét múlva elérkezett az utazás időpontja, már a kocsiban is az egyen pólónkban utaztunk, annyira izgatottak voltunk és vártuk az egészet. Pécs pedig nagyon szép város, abszolút nem bántuk meg, hogy idejöttünk. Már a szálláshelyen is tudták, hogy lánybúcsúra érkezünk, és kaptunk egy kis üdvözlő pohár pezsgőt és ajándékot is. Útba igazítottak minket, hogy mit milyen sorrendben érdemes megnézni a városban, melyik helyekre menjünk el, hogy vacsorázzunk stb. Nagyon kedvesek voltak a helyi emberek is, szerencsénkre az időjárás is kegyes volt hozzánk. Nagyon kellemes nyári este volt, egész este pólóban mászkálhattunk.

Az biztos, hogy már messziről látszott rajtunk, hogy egy csapatként érkeztünk. Nem csak a pólónk, hanem minden más, mint például a fejdísz, szalag miatt is. Nagyon jól sikerült az összhangot összehozni, és biztos vagyok benne, hogy voltak olyan barátnők, lányok, akik pont úgy néztek ránk, mint én ezelőtt a hasonló lánybúcsús csapatokra, és már alig várták, hogy nekik is lehessen egy ilyen bulijuk. Az egész estét sikerült együtt töltenünk, beültünk rengeteg helyre, ahol sok új embert ismertünk meg, én megcsináltam minden vicces feladatot, amit a barátnőim kitaláltak nekem. Beszélgettünk, buliztunk, az egész tényleg úgy sikerült ahogy elterveztük.

Annak ellenére, hogy nagyon elfáradtunk az este, nem indultunk haza rögtön. Másnap még ott maradtunk a városban, megbeszéltünk, hogy majd csak délután fogunk visszaindulni. Ezért reggeli után gyorsan összepakoltunk és elmentünk megkeresni egy közeli menhelyet is. Vittünk magunkkal kutya és macska kaját is, kis játékokat és még ilyen apróságokat, amikre tudjuk, hogy szükségük van. Nagyon örültek ott is az ajándékoknak, és így még mi is jobban éreztük magunkat. A hétvége alatt összehoztuk a kellemest a hasznossal. Nagyon hálás vagyok a lányoknak, hogy ilyen szuper lánybúcsút hoztunk össze együtt és hogy velem ünnepelték ezt a fontos napot. Úgy érzem, kicsit még jobban összehozott minket ez a hétvége. Abban pedig biztosak vagyunk, hogyha újra szükségünk lesz pólókra, akár az egyesülethez, akár valamelyik másik lány lánybúcsújára, ugyanúgy a lolmarkt oldalát fogjuk választani.