Minden héten autóval járok ki a városszéli állatmenhelyre

Egy általános iskolában tanítok angolt. A gyerekek tudják, hogy milyen nagy állatbarát vagyok, nekem is van két kutyám és egy macskám otthon. A gazdi nélküli állatok sorsát is nagyon a szívemen viselem. Amikor olyan ebéd van az iskolában a menzán, ami kutyák számára is ehető és tápláló, a konyhások össze szokták gyűjteni a maradékot, amit a gyerekek nem ettek meg és becsomagolják egy nagy ételhordóba. Tanítás után pedig lemegyek a konyhára és elhozom a maradékot, hogy elvigyem az állatmenhelyre, ahol nagy örömmel fogadják az ilyesféle adományokat.

Nagyon szeretek legalább ennyivel hozzájárulni a menhely működéséhez és az árva kis állatok jólétéhez. Gyakran járok a párommal megsétáltatni is a kutyákat. Mindig nagyon örülnek, amikor végre nagyokat sétálhatnak az erdőben, és nem a ketrec rácsai mögött kell figyelniük az eseményeket a szűk helyen összezsúfolva.

Nagy hasznát vesszük minden nap a saját autónak

Mindig autóval megyek a menhelyre, tudniillik a város szélén van, tömegközlekedéssel nemigen lehet megközelíteni. Másrészt az ételhordó nagyon nehéz, kellemetlen lenne átcipelni a városon. A páromnak is saját autója van, szükségünk van két külön kocsira, mivel vidéken lakunk, mindketten elég távol a munkahelyünktől. Sokat könnyít az ingázáson és jóval lerövidíti az idejét, hogy vannak autóink. Persze egy autót karbantartani és az üzemanyagát fedezni nem olcsó mulatság, mégis azt mondom, hogy ezek ellenére is megéri, ha nagy szüksége van rá az embernek és tényleg kihasználja.

Fontos, hogy mindig kellőképpen odafigyeljünk az autónk karbantartására, megfelelő működésére, az olajcserére, az akkumulátor állapotára, a hűtőfolyadék szintjére, a fékek megfelelő működésére és persze a gumiabroncsok állapotára. Utóbbiakat mindig évszaknak megfelelően kell használni, télen értelemszerűen téli gumit kell alkalmazni, tavasztól, az idő melegedésétől kezdve pedig nyári gumit.

Magyarországon nem írja elő törvény, hogy kötelező télen téli, nyáron nyári gumit használni, de ez persze nem jelenti azt, hogy ez biztonságos és veszélytelen lenne. Másik oldalról pedig a biztosítók nem vállalnak garanciát abban az esetben, ha a baleset a nem az évszaknak megfelelő gumi használata miatt következett be. Figyelni kell arra is, hogy a gumiabroncs mennyire kopott, mert ez is fokozza a csúszásveszélyt.

A párom szerencsére beavatott az autó-karbantartás minden csínjába és bínjába, így most már én is értek hozzá valamennyire, és akkor sem esem kétségbe, ha magamnak kell valamit elintéznem az autóval kapcsolatban.

Épp ideje volt már lecserélni a nyári gumit télire

Idén már úgy látszik, februárban beköszöntött a tavasz, a megszokottnál sokkal korábban. Ezt természetesen egy csöppet sem bánjuk, persze valahol aggasztó is, ha a globális felmelegedés következményeit vesszük figyelembe. Ez azt is jelentette a közeljövőnkre nézve, hogy idén hamarabb kell beszerezni a nyári gumikat. Így hát amikor már tartósnak ígérkezett a jó idő, egyik nap leültünk a párommal a számítógép elé, hogy megrendeljük a nyári gumikat. Az autógumi árak az elmúlt években eléggé az egekbe szöktek, úgyhogy nem bántuk volna, ha találunk egy oldalt, ahol akciós a nyári gumi.

A gumidiszkont webshopjában nagyon kedvezőek az autógumi árak

Nem is kellett szerencsére sokáig keresgélnünk, találtunk is egy olyan oldalt, ahol nagyon kedvezőek voltak az autógumi árak. Ez az oldal nem más volt, mint a gumidiszkont.hu, ahol éppen hatalmas nyári gumi akcióra leltünk. Meghökkentő, hogy mennyire kedvezményes áron lehetett itt kapni nyári gumit. Utánaolvastunk az oldalon, hogy ez a cég kizárólag csak vadonat új gumikat árusít, használtat nem. Csak magas minőségű, megbízható márkákkal dolgozik, úgyhogy nem kell tartani tőle, hogy az olcsó és kedvező autógumi árak mögött vacak minőségű abroncsok bújnak meg.

Rengeteg féle autógumi márkát árusít ez a webshop. Van egy márka, ami már nagyon bevált a páromnak, így hát ő emellett is maradt. A nyári gumi akció oldalán balra le lehetett szűkíteni a találatokat. A párom beírta a szükséges méreteket és bepipálta, hogy melyik márkából szeretne találatokat látni. Ebben a menüpontban még a terhelési indexet, a sebességi indexet és a fogyasztást is meg lehet adni. Ennek segítségével hamar megtalálta azt a gumiabroncsot, ami az ő autójának pont megfelel, és a kedvenc márkáját választotta, mondván, abban még soha nem csalódott.

Én viszont nem ragaszkodtam a járt úthoz, teljesen megbíztam az oldalban. Így hát én az autó típusa szerinti keresést választottam a fönti keresőben. Beírtam az autóm márkáját, típusát, gyártási évét és kivitelét. Így az oldal csak olyan találatokat dobott ki, amik az autóm felnijére passzolnak. A készlet mindig valós és naprakész, tudniillik 10 percenként frissítik. Kiválasztottunk egy márkát, ami szimpatikus volt, és nem is gyanúsan olcsó, de nem is túl drága, majd abból is rendeltünk négy darabot.

Fontos, hogy a gumikat szakember cserélje ki

Annak a lehetőségével éltünk, hogy a gumiabroncsokat a kiválasztott telephelyre rendeltük. Jeleztük a cég felé a kérésünket, hogy a termékek átvételekor ki is szeretnénk cseréltetni a gumikat. Így nem kell majd továbbmenni szervizbe, hogy kicserélje egy hozzáértő szakember. Az általános információk alatt olvastuk, hogy a termék megrendelése utáni egy héten belül jelentkezni kell a rendelt gumikért, mert különben törlik a rendelést a rendszerből. Készpénzzel és kártyával is van lehetőség fizetni, a mi esetünkben a gumik felszerelése után fog megtörténni a készpénzzel való fizetés.

Mivel még szerencsére a főszezon kezdete előtt gondoskodtunk a nyári gumik beszerzéséről, nem kellett sokat várnunk, hogy hozzájussunk a termékekhez, sőt. A gumiabroncsokat 12 óra előtt rendeltük meg, úgyhogy másnap már mehettünk is értük a telephelyre. De egyébként a főszezon ideje alatt sincs nagy csúszás a szállításban, általában egy napos késés fordulhat elő. Ha pedig valaki olyan terméket akarna rendelni, ami per pillanat nincs készleten, az esetben kitöltheti az ajánlatkérő adatlapot vagy pedig érdeklődhet a készletről e-mail-ben vagy telefonon. A “Kapcsolat” menüpont alatt a főmenü sávjában megtalálható a cég minden elérhetősége.

Nemcsak az ár, hanem a minőség miatt is megéri innen rendelni

Megkaptuk a visszaigazolást a rendelésről rögtön a rendelés véglegesítése után. Másnap így már el is mehettünk a kiválasztott telephelyre, mindkettőnk a saját autójával, külön-külön. A kedves szakemberek gyorsan és nagy hozzáértéssel cserélték ki a nyári gumikat. Ideje volt már, mert mindkettőnk autójának már nagyon le voltak kopva a téli abroncsai. A csere után már sokkal magabiztosabban közlekedhettünk az új, minőségi, megbízható nyári guminkkal az autónkon. Boldogok voltunk, hogy az olcsó autógumi árak ellenére a cégnél nem kellett attól tartanunk, hogy az alacsony ár a gumi minőségének a rovására megy.

Így most már még nyugodtabban használom az autómat nap mint nap, akár a város nagy forgatagába megyek, akár az állatmenhelyre a nyugalmas, ámde kevésbé újszerű utakon az erdő mellett.