Az állatvédelem egyre kiterjedtebb, hála az alapítványoknak

Az állatvédelem egyik legjobb módja, ha ivartalanítjuk házi kedvenceinket. Szerencsére ma már a legtöbb önkormányzat pályázat keretében támogatást nyert arra, hogy a területükön élő kutyákat és macskákat ivartalanítsák. Emellett rengeteg állatvédő alapítvány is működik, melyeken keresztül az ivartalanítás sokszor ingyenes vagy díjmentes.

Alapítványt létrehozni nem bonyolult, ezért sokan hoznak létre különféle nonprofit célokból. Ami pedig legalább ennyire egyszerű és gyors, az nem más, mint a Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa ügyintézése, különösen akkor, ha egy erre szakosodott céget bízunk meg a feladattal. A flottakezeles.hu ugyanis mindent elintéz helyettünk. De hogy jobban megértsük, mivel is foglalkozik a cég, nézzük meg közelebbről, mit takar pontosan a Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa fogalma.

Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa: értelmezés egyszerűen

A hitel és a lízing finanszírozási formák, melyet a bankok adnak az igénylők számára, illetve rosszabb esetben nem adnak. Hitel esetén a tulajdonjog ránk száll. Lízing esetén azonban a tulajdonjog csakis akkor lesz a miénk, mikor az utolsó részletet is megfizettük. Fontos kérdés továbbá a fenti fogalmak tekintetében az elszámolhatóság. Ugyanis csak a törlesztőrészlet kamattartalma és az amortizáció számolható el költségként cégek esetében. Ami nagyjából a teljes törlesztőrészlet 5-10%-át teszi ki.

Tartós bérlet alatt egy jogi szolgáltatási formát értünk. Előnye, hogy a bérleti díj teljes összege elszámolható költségként. Egyedüli hátránya, hogy drágább. Az Áfa fogalma akkor jön be a képbe, ha a cégünk autóit használhatják a dolgozók. ilyenkor ugyanis csak az üzleti és a magán használat arányában igényelhetők vissza a költségek. Tehát csak az üzleti használat igényelhető vissza Áfa formájában, így azt úthasználati nyilvántartással kell igazolni.

Ha ezekben a kérdésekben elakadtunk és szeretnénk szakértő tanácsát kérni, forduljunk a flottakezeles.hu oldalához. Ők a Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa területén minden szükséges ismerettel rendelkeznek és minden tanáccsal, tudnivalóval ellátnak ahhoz, hogy a lehető legjobban alakuljon cégünk költségvetése.

Egyéb lehetőségek is elérhetőek a flottakezeles.hu oldalán

A flottakezeles.hu egyébként számos szolgáltatást kínál, mely különböző csomagokban tesz elérhetővé a cégek számára. Az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatás a “szolgáltatások” menüpont alatt tekinthető meg részletesen. A három csomag a standard, a comfort és a superior. Minél nagyobb a csomag, a szolgáltatások annál szélesebb palettáját kínálja a cégeknek. Ami mindegyikben közös, az az, hogy segítik, hogy a pénz ne “álljon” a céges autókban, hanem dolgozzon. Az oldal számos ingyenes tartalommal is szolgál az érdeklődők számára, melyek segítségével kihozhatjuk cégünkből a legtöbbet. A blog bejegyzései pedig tovább mélyíthetik ismereteinket a Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa kérdésére vonatkozóan, valamint a flottakezeléssel kapcsolatban. Ami pedig nagy újdonság: saját céges autó is vásárolható a weboldalon keresztül, mely egyedülálló módon könnyíti meg a cégek életét autóügyeik intézése körében. Ezek az autók ellenőrzöttek, minden dokumentumuk abszolút rendben van, így semmi kockázatot nem kell vállalnia annak, aki megvásárolja ezeket az autókat.

A flottakezeles.hu szolgáltatásai nagyban megkönnyítik a cégek dolgát. Ugyanúgy, ahogy az állattartókét az alapítványok működése no meg a pályázatok, amelyek lehetővé teszik az állatok kedvezményes vagy díjmentes ivartalanítását.