Hasi görcsök miatt egy ideig anyukámék vigyáztak Morzsira

Állatvédő egyesületnél dolgoztam sokáig, amíg iskolába jártam. Nagyon kedveltem ezt a munkát, sok érdekességet megtudtam az állatokról. Kiskoromban mindig is szerettem volna kiskutyát, de amíg a szüleimmel laktam nem lehetett, mert anyukám allergiás az állatszőrre. Úgyhogy várnom kellett addíg, amíg felnőttem és elköltöztem a szüleimtől. Addig is az egyesületnél rengeteg mindent megtanultam a kutyákról is, és ezáltal készen álltam arra is, hogy majd egyszer saját kutyám legyen és a lehető legjobb nevelést kaphassa majd.

Aztán elérkezett az idő, amikor elköltöztem otthonról, a párommal közösen vettünk egy lakást, és azóta is nagyon  jól megvagyunk és igazán otthonossá varázsoltuk a lakásunkat. Mindketten sokat gondolkoztunk azon, hogy végül legyen-e kutyánk, végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk, és szerintem életünk egyik legjobb döntését hoztuk meg. A kutyus, aki tőlünk a Morzsi nevet kapta, nagyon jól érzi magát nálunk, és mindennél jobban imádjuk őt.

Az elején, amikor még nagyon pici volt, akkor sokszor kellett ugyebár takarítani utána, mivel míg nem kapta meg az összes oltást, nem vihettük utcára, hogy ott végezze el a dolgát. De ez természetes, viszont már akkor tudtuk, hogy nagyon okos kiskutya, mert nagyon hamar megtanulta a szobatisztaságot. Aztán a kisebb trükköket is hamar megtanulta, pacsit adni, feküdni, leülni, és minden hasonló.

A család is nagyon szereti Morzsit. Anyukám teljesen odavan érte, bár sokat tüsszög, de nem tudja megállni, hogy ne simogassa egész végig, amikor nálunk van. Apukám sokszor leviszi sétáltatni, meg játszani vele is nagyon szeret. Egyszer volt egy alkalom, amikor hirtelen lebetegedtem, és nem nagyon tudtam még az ágyból sem kiszállni. Muszáj volt a páromnak és a szüleimnek vigyázni rá, főleg akkor volt gond, amikor a párom dolgozott, ezért arra a hétvégére a szüleimnél volt Morzsi.

Görcsölt az egész hasam, aztán végül már az egész oldalam és derekam is. Elmentem orvoshoz, aki a Drotaverin gyógyszert ajánlotta nekem, ami megszünteti a görcsös panaszaimat. Elmentem a gyógyszertárba, kiváltottam a gyógyszert, és visszafeküdtem az ágyba, mert túl sok mindent még mindig nem tudtam akkor kezdeni magammal. Szerencsére a gyógyszer egész hamar segített rajtam, és pár nap után már nem voltak olyan erős görcseim, úgyhogy neki tudtam állni gyorsan kitakarítani az egész lakást, aztán pedig vártam anyuékat, hogy Morzsit visszahozzák. Nagyon reménykedtem benne, hogy anyuék betartották azt, amire kértük őket, vagyis, hogy ne etessék egész nap a kutyust, és ne adjanak neki állandóan jutalom falatot, mert akkor elrontják a nevelését. Szerencsére betartották, és minden rendben volt, és mivel apukám pont akkor volt szabadságon, nagyon sokat játszott Morzsival és sokat sétáltak és játszottak, szóval Morzsi nagyon elemében volt, mire hazajött.

Elmeséltem közben anyukáméknak, amíg nálunk voltak aznap, hogy milyen gyógyszert kaptam, ismerik-e, tudják-e, hogy mire jó és ők ugyan nem ismerték, de most már tudták, hogy létezik egy ilyen is, ha esetleg nekik lenne legközelebb hasonló problémájuk. Mivel két dobozzal volt nálam és csak egyre volt szükségem, az egyiket tartalékba nekik adtam, ugyanis van egy jó webshop, ahonnan gyógyszereket lehet rendelni a patikából, úgyhogy bármikor tudok rendelni, ha esetleg valamit nem találok meg a gyógyszertárban, vagy csak nincs kedvem ott sorban állni. Jó dolognak tartom ezt, szerintem nagyon praktikus, ráadásul az árak is nagyon kedvezőek, ezért volt már, hogy igénybe vettem ezt a módszert is a gyógyszerek beszerzésére.

Elmeséltem ezt is anyáéknak, akik lecsaptak a pillanatra és már szinte le is adták a rendelést, hogy majd mire lenne szükségük, amiből már otthon kifogytak. Gondoltam szólok nekik, hogy ezt ők is el tudják intézni maguknak, de végül is nem telik nekem sem semmibe ez az egész, szóval megrendelem majd nekik. Mindenesetre azért még megvárom, hátha otthon még valami eszükbe jut. Ha nem, akkor megrendelek nekik mindent, amit kértek. Kár, hogy nem találtam még olyat, ahol kutyáknak lehet rendelni gyógyszert, hogy ne kelljen mindig olyan sokat sorban állnom, amikor orvoshoz viszem.