Tapasztalataim egy állatmenhelyen

A kötelező hatvan órás közösségi szolgálatot minden gimnazistának le kell dolgoznia kilencedik, és tizenkettedik osztály között, az érettségiig bezárólag. Én, mivel nagyon szeretem az állatokat, egy állatmenhelyen töltöttem el a nyáron egy egész hónapot, és ott szereztem meg az igazolásomat a közmunkáról.

Nagyon élveztem a munkámat, de lelkileg igen megterhelő volt ennyi beteg, elhagyatott, szeretetlenségben élt kutyával, és cicával találkozni. Nem győztem őket szeretgetni, és csak reménykedni tudtam, hogy egyszer majd szerető gazdira találnak. A menhelyen töltött egy hónap alatt bőven megtapasztaltam, hogy milyen nehéz sokszor az állatokkal, és mennyi szeretetre, és egyéb dologra van szükségük ahhoz, hogy valóban boldogok legyenek. Olyanok, mint a gyerekek; maximális törődést igényelnek.

A dolgozók számára időszakosan rendeztek csapatépítő esteket, amik rendszerint valamilyen eseményhez voltak köthetőek. Három hete voltam ott, amikor az egyik esedékes bulit kívánták megtartani, és természetesen engem is meghívtak. Egészen pontosan a főnököm születésnapjáról volt szó, és nem szerettem volna, ha üres kézzel megyek el, habár forszírozták, hogy ez nem az a buli, mégsem tehettem meg, hogy legalább valami apróságot ne vigyek. Egy bökkenő volt – fogalmam sem volt, hogy minek örülne Anita. A kutyás, cicás dolgok olyan elcsépeltek lettek volna, valami személyesebbre vágytam, habár három hét rettentően rövid idő arra, hogy megismerjünk valakit.

Még a kutyák között is megfigyeltem hogy az egyedek szeretetük kimutatására nem csak a fizikai kontaktust alkalmaznak, hanem időt töltenek egymással, segítenek egymásnak, ha kell, sőt, még ajándékoznak is, mint az emberek! Mi is hasonlóképpen – kicsit ugyan fejlettebb módon – fejezzük ki szeretetüket, vagy engeszteljük ki egymást.

Kétségbe voltam esve, mert jó benyomást szerettem volna kelteni a főnökömnél, és úgy egyáltalán: szimplán kedveskedni akartam, mert borzasztóan nagyra becsültem a munkát, amit Anita, a főnököm végzett. Egy jó ajándék kiválasztásával szavak nélkül is elmondhatom neki, hogy mennyire tisztelem.

Észrevettem, hogy Anita sokat kávézik. Gondoltam, hogy ez jó kiindulási alap lehetne, és így könnyebben el tudtam indulni. Az ajándékvarázsló ajándék keresője volt segítségemre ötletek terén; a holnap keresőrendszerével könnyedén, és gyorsan megtaláltam a megfelelő ajándékot számára. Nem csak konkrét ajándékokat, de blogot is találtam náluk, amit élvezet volt olvasgatni. Ha kíváncsi vagy rá, kattints a linkre: https://ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak

A NUVU Kft 100%-ban magyar tulajdonosokból áll, és évek óta a hazai pirotechnikai ipar pótolhatatlan szereplője. A több évtizedes vállalkozói háttérrel rendelkező cég tulajdonosi és vezetői köre úgy döntött, megpróbálkozik egy Start Up kifejlesztésével: az eredmény a Varázsló Világ lett, aminek első tagja az Ajándékvarázsló volt. A 2016-ban indult projekt, az Ajándékvarázsló.hu tapasztalatait alapul véve kezdődött el az új, második verzió fejlesztése, ami az új brand első eleme is, és rendkívül csinos, vonzó külsővel rendelkezik, ami természetesen a kiváló szakértelemmel és hozzáértéssel rendelkező webdesignerek érdeme. A rendszer innovatív megoldásai magukban hordozzák a siker kulcsát: a felhasználói élmény kivételesen fontos kitétele az online térben való vásárlásnak. A látogatók különleges, és személyre szabott segítséget kaphatnak a cégtől, elkerülve így az ajándékvásárlás halogatását. Az Ajándék Varázsló nem csak a keresésben segít, hanem új ötleteket kínál a felhasználóinak blogok és tanácsok formájában, hogy azok bátran inspirálódhassanak ajándékok, vagy akár az élet bármely területén, és mindezt élvezhessék is.